Radionica suhog filcanja

Pozivamo vas na ovu predivnu radionicu filcanja koja će se održati u prostorijama Tajnog vrta 23.11.2018. s početkom u 17:30 sati.
 
Filcanje iglom jedan je od načina obrade češljane vune koji je nešto precizniji od tehnike mokrog filcanja i zahtjeva veću mirnoću ruke i osjećaj za detalje. Filcanjem posebnom iglom za filcanje moguće je oblikovati trodimenzionalne i plošne oblike od vune (figurice, slike…), a može se koristiti i kao dorada kod mokrog filcanja. Već sam osjećaj vune kao prirodnog materijala djeluje smirujuće, no i sama tehnika ručnog rada filcanja pomaže pri otpuštanju stresa i osjećaju zadovoljstva.
 
Voditeljica radionice Vedrana Gašpić Zidar završila je tekstilno tehnološki fakultet, smjer projektiranje i dizajn tekstila i odjeće. S obzirom na to da osim ljubavi prema ručnom radu oduvijek gaji i iznimno zanimanje za odgoj i rad s djecom, zadnje četiri godine radila je kao dadilja u obrtima za čuvanje djece te usavršila svoje znanje na trogodišnjem studiju za waldorfsku pedagogiju. Uz svoju kćer Julijanu uživa u toplim čarolijama koje pruža neiscrpni materijal vuna.
 
Dođite i vi osjetiti tu radost stvaranja jer – mašta može svašta!
 
** ulaznica: 50 kn **